caution
Viktig information: Så agerar Umea Cleaning Crew gällande coronaviruset, covid-19.

Fönsterputsning

Fönsterputsning

Tycks omvärlden utanför ditt fönster lite grå och trist? Det behöver inte bero på att det regnar, du har en dålig dag eller att måndagen återigen anlänt. Det kan bero på att dina fönster är smutsiga och behöver en omgång fönsterputsning!

Med en grundlig fönsterputsning varar resultatet länge. Det är ett självklart val både för dina fönster och för en bra miljö.

Vår fönsterputsning är miljövänlig och Svanenmärkt! Vi använder oss endast utav kemikalier som ej är skadliga för miljön. 

 

5 myter om fönsterputsning

1.  Det går inte att putsa i solljus.

Det går alldeles utmärkt att putsa i solljus. Men du måste vara lite kvickare därför att rutan torkar fortare och använda extra mycket vatten. Skiner solen så kan du ju alltid börja med att ta fönstren från skuggsidan.

 

2.  Man kan inte putsa i minusgrader.

Vintervädret är ingen ursäkt att låta bli att putsa fönster. Knepet är att hälla i lite spolarvätska eller T-röd i vattnet så att det inte fryser på fönstren om det är många minusgrader.

 

3.  Tidningspapper är bäst att torka dina fönster med.

Det här är en mycket gammal myt som är kvar från den tiden då man hade annat material än papper i tidningarna och inte hade dagens medel. Om du tittar på ett gammalt fönster kan du ibland se repor i cirklar. 

Dessa kommer oftast från tidningspapper eller handdukar. En solig dag ser du hur smutsrandigt fönstret är. Det blir ju inte bra! Använd istället en anpassad microfiberduk för fönster och speglar.

 

4.  Man kan inte putsa fönster när det regnar.

Regnvattnet är rent, men när det regnar på smutsiga fönster så klumpas smutsen ihop i regndropparna och när det torkar så blir det linjer av smuts kvar från dropparna. Med putsade fönster, samlas ingen smuts i dropparna som torkar på fönstret. Kom ihåg att göra rent fönsterkarmen så att inte smutsen som ansamlats på den rinner in fönstret bara! Om det inte är stormblåst och endast är milda vindar så kan man putsa fönster i regn. Om det blåser mycket kan det regna in i rummet och orsaka problem med vatten på känsliga golv och fönster.

 

5.  Man måste putsa alla sidor av fönstret

Den sidan som lätt blir mest smutsig är utsidan. Man kan putsa in- och utsida två gånger om året. Sedan kan man fuska med en utvärtes snabbputsning på de fönster som behövs och oftast är bottenvåningens fönster mer smutsiga.

 

Såhär på vårkanten när solskenet skiner in genom fönstren så är orenheterna extra tilltagande och vem vill inte ha skinande fönster som ger dig den där extra lilla touchen i ditt hem. Ursäkterna kan vara många varför man varken har orken eller tiden att putsa fönster därför kan ni alltid beställa fönsterputs av oss! Umeå Cleaning Crew erbjuder fönsterputsning åt våra kunder som abonnemang eller engångsbeställning. Varför vänta? boka fönsterputs direkt hos oss idag och få skinande rena fönster!
© Copyright 2022 Umea Cleaning Crew
090-13 02 02
kontakta oss
kontakta oss